Ons dorpOns dorp en directe omgeving

V.N. de Oliveirinha is een typisch Portugees dorp dat ongeveer 290 inwoners telt, waar de vroegere rijkdom nog zichtbaar is, waar bijna iedereen zijn eigen wijn maakt, eigen groente verbouwt en waar de koorts van de olijven oogst ieder jaar weer toeslaat. Je komt er schaapskuddes tegen en af en toe zie je nog een ezelskarretje. Er is een  winkeltje voor de eerste levensbehoeften en 2 café’s.  Op zondag de beroemde gegrilde Portugese kip eten bij Gloria en Manuel is helaas niet meer mogelijk. 

Maar sinds kort is aan de rand van het dorp het Museu de Azeite (Olijfolie Museum) geopend met daarbij een heel goed en gezellig restaurant. Het museum laat op prachtige wijze alles zien over de productie van olijfolie,

 

Wil je meer dan is het naar Oliveira do Hospital slechts 6 km.. Je vindt daar een paar supermarkten (Intermarché, Lidl, Pingo Doce, Continente ) En een aantal restaurantjes waar je een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd kunt gebruiken voor ca. €7,00, compleet met voorgerecht, toetje en wijn.
Maar ook restaurants waar je echt ‘uit eten’ kunt gaan en nu dus zelfs ook in Vila Nova de Oliveirinha (Museu de Azeite)

040Op 5 min. van ons dorp vind je Bobadela met z’n Romeinse overblijfselen en een leuk museum.

Reacties zijn gesloten.