Omgeving

 De wijde omgeving

 

Vanuit Vila Nova de Oliveirinha zijn prachtige tochten te maken en heb je de mogelijkheid om zeer bezienswaardige plaatsen te bezoeken.

De natuur

Een prachtig natuurgebied is de Serra da Estrela: je begint bijvoorbeeld in Seia (30 km.), een belangrijk ‘Serra’ stadje, en dan naar de Torre(toren), het hoogste punt van het vaste land van Portugal, 2001 m.
Op de terugweg neem je liefst een andere route via Manteigas waarbij je van de ene verbazing in de andere valt vanwege de prachtige vergezichten.

Een andere mogelijkheid is het Bos van Buçaco(70 min.), aan de voet van de Serra do Caramulo.
In het Bos van Buçaco bevinden zich zo’n 300 uitheemse en 400 inheemse planten- en boomsoorten. En niet te vergeten het prachtige Palácio do Buçaco, nu een vooraanstaand hotel met een heel mooi interieur vooral door de schitterende ‘azulejos’

 

De steden en dorpen (in vogelvlucht):

Coimbra (60 min.): de oude universiteitsstad. Schilderachtig gelegen op de oever van de Rio Mondego tegen een heuvel.Erg gezellig.
Conímbriga (80 min.): ruïne van de rijkste Romeinse nederzetting van Portugal met mooie mozaieken.
Piódão (50 min.): een hoog in de bergen gelegen gerestaureerd leisteen dorpje.
Viseu (60 min.): gezellige stad met mooie oude gebouwen en een grote wekelijkse markt.

Nelas (40 min.): in het hart van het Dão wijngebied. In september een wijn markt waar zo’n 40 wijnproducenten je hun wijnen laten proeven. Kopen kan natuurlijk ook!P1000102
Caramulo (60 min.):een voormalig kuuroord met een beroemd automuseum en een kunstmuseum.

En dan niet vergeten een bezoek aan één van de vele bekende wijnhuizen in het Dão gebied, zoals Casa de Santar, Quinta de Cabriz, Casa da I’nsua en nog vele andere.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan maar wat is er mooier dan zelf te gaan kijken en alles echt te ontdekken.

Reacties zijn gesloten.