In de (biologische) groentetuin

2017

Maart: inmiddels geplant: aardbeien-tuinbonen-peultjes-knoflook

Juni: volop sperzieboontjes, sla, rucola en aardbeien oogsten. Om maar niet te spreken van de sinaasappels en citroenen. Greet heeft weer de nodige jam gemaakt van kersen, aardbeien, sinaasappels. De uien zijn geoogst en hangen klaar voor het komende jaar.

Augustus-november: Kunnen genieten van 3 soorten tomaten. Als je ze zo eet uit de tuin is het alsof de zon in je mond komt. Er is natuurlijk niet veel meer te beleven in de groentetuin maar altijd nog kruiden (tijm, rozemarijn, salie, peterselie). Straks gaan we  de tuinbonen, uien en knoflook weer planten. Maar we hebben een groot gebrek aan water ! Het moet weer eens een keer gaan regenen.

 

 

 

 

.


 

Voedsel allergie of intolerantie:

Veel mensen hebben problemen met het eten tijdens de vakantie in verband met voedsel allergie of intolerantie. Wij gebruiken zelf zo min mogelijk producten met gluten en lactose. Wij bakken ons eigen glutenvrije brood met meel van Schär en doen dit ook voor onze gasten als ze dat willen. Er is in Oliveira do Hospital ook glutenvrije pasta te koop van hetzelfde merk en ook wat andere producten.

Lactosevrije producten zijn hier ook te koop, zoals bijv. roomboter, melk, kaas, yoghurt en soms room. Verder ook soja “boter”, melk, yoghurt en room.

Laat ons van tevoren weten wat u wilt hebben bij aankomst en dan zorgen wij hiervoor.